Lyriska

Kultur och skrift

Böcker som lär dig saker och ting

Det bästa sättet att lära dig viktiga saker är att läsa. Här finns all kunskap du behöver, oavsett vad du vill veta eller hur många sidor på internet du besökt. Även i vår moderna tid med alla möjliga sätt att få svar på frågor är den klassiska inbundna boken fortfarande bäst. Men att ta en titt på nätet är ändå bra ibland. Det ena utesluter inte det andra.

Prata med ditt barn om vad han eller hon är mest intresserad av. Sedan letar ni efter bra böcker tillsammans. Kanske är det spännande att veta mer om Astrid Lindgren? Ingen författare har gjort mer för barnen. Eller kanske din son eller dotter är mer intresserad av teknik? Eller idrott? Möjligheterna till kunskap är obegränsade.

Besök biblioteket

Det första besöket på ett bibliotek är en stor händelse. Plötsligt öppnar sig en helt ny värld av kunskap som både du och barnen har stor glädje av. Äntligen kan de små själva läsa om sina intressen utan att mamma och pappa behöver vara med. Bibliotekarien blir en idol för många.

Det tar tid att upptäcka allt det nya. Ha tålamod och gå inte för fort fram. Prata med barnen om att biblioteket är öppet ofta. Hit kan alla gå flera gånger i veckan.

Categories
Tips