Lyriska

Kultur och skrift

Ljudböcker – den nya vågen

bookIdag konsumerar vi inte bara böcker i dess klassiska format, ljudböcker har bara ökat i popularitet som åren har gått och nästan alla de stora författarna idag släpper ljudboksversioner av sina verk.

Fördelar med ljudböcker

Det är nog många som har känt att de verkligen skulle vilja läsa fler böcker än de gör just nu. Kanske prioriterar man andra saker eller helt enkelt inte har så mycket tid över. Det är här som ljudböcker har sin främsta fördel, eftersom det är något man kan göra samtidigt som något annat. Att kunna lyssna på en bok medan man är ute och går, städar bostaden, lagar mat, kör bli, eller något annat som förhindrar en från att hålla i och ha uppmärksamheten riktad mot en bok, är värt en hel del för många.

Professionella uppläsare

En av de största faktorerna för hur mycket man kommer kunna uppskatta en ljudbok ligger i uppläsaren. Detta har lett till att man alltid satsar på riktigt kapabla personer för att läsa in ljudböcker. Många av de som gör detta idag är, eller har arbetat som, röstskådespelare och vet inte bara hur man läser upp något för att fånga känslan utan även vad som krävs för att fånga en lyssnares intresse.

Categories
Text