Lyriska

Kultur och skrift

Skapa en skön och mysig läshörna

Du har säkert ända sedan du var liten fått höra hur bra det är att läsa. Många av de personer som andra anser vara mest framgångsrika har faktiskt mycket bra läsvanor. Vad skulle du kunna göra för att börja läsa mer böcker? Du kan skapa en mysig läshörna!

En harmonisk plats för läsning

Som människa påverkas du förmodligen mycket av din omgivning. Du spenderar nog hellre tid i en skön och mysig fåtölj än på en hård och obekväm stol. Därför betyder det att om din läshörna är mer tilldragande, så kommer du förmodligen att vilja vara där oftare. Det kanske låter otroligt att något som inredning skulle kunna påverka dina läsvanor så pass mycket, men varför inte testa och se? Om det inte får dig att vilja läsa mer så har du åtminstone en mysig hörna i ditt hem till att göra något annat.

Inred din läshörna

För det första behöver du en skön fåtölj, soffa eller säng. För det andra vill du fylla den med mjuka kuddar och filtar. Du vill alltså göra det så mysigt som möjligt utan att det blir så avslappnande att du råkar somna. Du skulle kunna testa att hitta något online som gör din läshörna extra inbjudande.

Categories
Böcker, Tips