Lyriska

Kultur och skrift

Kulturresor till London

774792-tower-bridge-in-london-at-nightFör många är London ett resmål man drömmer om. Även om du redan har varit där flera gånger så har London massor att erbjuda av nöjen, upplevelser och kultur. London ligger inte särskilt långt bort och det finns både billigt flyg dit och mycket prisvärda paketresor med olika teman. Är du ute efter att följa i kända författares spår har du definitivt hamnat rätt i London.

Baker Street

Är du ett fan av Sir Arthur Conan Doyle och hans protagonister Sherlock Holmes och Dr Watson är en vandringstur i karaktärernas fotspår ett måste. Du får naturligtvis besöka Baker Street men också se några av de andra platser där böckerna utspelade sig. Denna vandring passar också de som uppskattar den moderna BBC-anpassningen av böckerna.

British Library

Den som gillar böcker uppskattar säkert ett besök på British Library. Här ryms en kopia av varje bok som tryckts på det engelska språket. Det finns naturligtvis ett stort antal samlingar att utforska och biblioteket har även regelbundna konstutställningar.

Teater och musikal

Utbudet av teater och musikal i London är hur stort som helst. Vill du göra det enkelt för dig att se musikaler i London kan du köpa en en paketresa med musikal, flyg och hotell av gomusictravel.se. På deras webbsida ser du det fantastiska utbudet av musikaler som går just nu och lite senare i höst. Mamma Mia och Fantomen på Operan är några exempel.

Hyde Park

En stor park i centrala London, den är själv 1,4 km² men är granne med Kensington Gardens och är därför en del av ett 2,5 km² stort parkområde. Det är ett populärt ställe för både turister och lokalbefolkning att samlas och njuta av en solig sommardag. I den nordöstra delen av parken kan man dessutom hitta Speakers’ Corner, en plats där vem som helst får ställa sig upp och tala till alla som känner för att lyssna.

Tower of London

Ingen kulturresa till London är komplett utan ett besök till Tower of London, den 900 år gamla fästingen där korparna vakar över alla och man guidas runt av Beefeaters. Man får bland annat höra en del om de kända historiska personer som suttit fängslade där, som Lady Jane Grey, Guy Fawkes, Rudolf Hess och  Anne Boleyn.

Indisk mat

Det påstås att de bästa indiska restaurangerna inte finns i Calcutta eller i Indien överhuvudtaget utan i London. Det är kanske sant, och vilken typ av kultur man än är intresserad av så måste man ha mat under sin vistelse i London. Varför då inte passa på att prova det indiska köket, en stark matkultur som är välrepresenterad i London. Den bästa maten finns i East End, en del av London som fått mycket utrymme i litteraturen – bland annat i Monica Alis ”Brick Lane” samt de flesta av Dickens verk.

Categories
Text